Toilet verstopt baking soda?

Toilet verstopt baking soda

Verstopping van uw toilet is zeker geen fijn gevoel. En toch kunt u dat niet uit de weg werken, omdat het helaas wel plaatst vindt. Verstopping van uw toilet kunt u op verschillende manieren ontstoppen. Waaronder door baking soda in te gieten. U zult zich afvragen, waarom wij kiezen voor baking soda als hulpmiddel. De reden daarvoor is, omdat het toch wel dient als hulpmiddel alvorens u overgaat tot het kiezen van een gespecialiseerd bedrijf.

Toilet verstopt baking soda

Alvorens wij overgaan tot het adviseren van het ontstoppen van uw toilet is het altijd belangrijk om te achter halen wat de reden voor de verstopping is.

Hierbij enkele tips om toiletverstopping te voorkomen. Vermijd:

  • Tampon, maandverband, reinigingsdoekjes in de toilet
  • Overtollig toilet papier
  • Kleine onderdelen van speelgoed enz

Het is zeker van groot belang dat u deze tips opvolgt om verstopping te voorkomen. Een riolering is zeer gevoelig en daar hoort er echter geen vetrestjes in. Wij adviseren klanten om heet water in de toilet pot te gieten. Merkt u dat het niet helpt dan kunt u door middel van baking soda als onstopper de toilet ontstoppen.

Dat doet u als volgt:

  • De soda gieten in de afvoer. U moet er zeker van zijn dat het er wel in gaat. U kunt door middel van wat water de soda dieper in de riolering laten gaan.
  • Kookt u wat azijn die u daarna ook gooit in de afvoer.
  • Ter afsluiting dient u ook wat water te koken dat er in gegoten dient te worden.

Nadat u de hete azijn gegooid heeft zult u  merken dat het wat borrelt in de toiletpot. Het kokend water kunt u na ongeveer 5 minuten in gieten. Nadat u dit gedaan heeft zijn wij er van overtuigd dat de verstopping verholpen is (indien het om een kleine verstopping gaat).

Merkt u dat u hulp nodig heeft? Dan kunt u meteen contact met ons opnemen door gebruik te maken van onze contactgegevens op de website. Wij zijn beschikbaar in geheel Nederland en bieden de beste service aan al onze klanten. Schroomt u niet, wij zijn binnen een oogwenk aan de deur.

Bel: 06-28791793